wtorek, 5 sierpnia 2014

Koperty z nutellą i bananem


Zapach nutelli i banana wypełnia cały dom. Bo czego chcieć więcej, przecież to idealny duet i jaki pyszny. :)

SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 12 łyżeczek nutelli
- banan (pokrojony na 24 części)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ciasto francuskie pokroić na 12 równych kwadracików.
2. Na każdy kawałek położyć po łyżeczce nutelli i dwa plasterki banana.
3. Zawinąć rogi ciasta, tak aby powstały koperty.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 min., do momentu, aż się zarumienią.
5. Wystudzić i obsypać cukrem pudrem.


10 komentarzy:

  1. Mniam... Pysznie wyglądają, a jakie proste w wykonaniu! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zachęcam do upieczenia, bo nie tylko pysznie wyglądają, ale i wybornie smakują. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. na weekendzie będą pieczone... moje chłopaki na pewno posmakują w takiej pyszności...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To czekam na recenzje, czy smakował y :)

      Usuń
  4. Wszystkie sie otworzyły w piekarniku. !

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja do środka dodaje prażone orzechy pycha

    OdpowiedzUsuń
  6. Należy przed pieczeniem posmarować je rozbitym jajkiem. Będą ładnie i równomiernie przypieczone i błyszczące

    OdpowiedzUsuń