piątek, 1 sierpnia 2014

Kruche babeczki z owocami


Cóż napisać? Może to, że jutro moja siostra kończy 18 lat i szykuje się imprezka rodzinna. Na stole pojawią się m.in. owe kruche babeczki, mini kopce kreta, babeczki z porzeczką oraz... a raczej w roli głównej rose tort z truskawkami.

SKŁADNIKI:
- kruche spody do babeczek
- 1 i 1/2 budyniu śmietankowego
- 1 i 1/2 szklanki zimnego mleka
- 3/4 kostki masła
- sezonowe owoce
- galaretka brzoskwiniowa (lub każda inna, wedle Waszego uznania)
- 1 szklanką wrzątku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do garnka wlać szklankę mleka, zagotować. Budyń rozrobić w pozostałym mleku i wlać do garna. Szybko mieszać, aby nie powstały grudki. Pozostawić do wystygniecia.
2. Do budyniu dodać masło i za pomocą blendera zmiksować na jednolitą masę.
3. Masą budyniową wyłożyć kruche spody. Udekorować sezonowymi owocami.
4. Galaretkę rozpuścić w szklane wrzątku, kiedy zacznie tężeć delikatnie wylać na babeczki. Wstawić do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz