sobota, 6 września 2014

Czekoladowe fondue



Gorąca czekolada i owoce? Połączenie doskonałe. Wspaniały i szybki pomysł na spotkania z przyjaciółmi. Nikt nie przejdzie koło niego obojętnie, a skąd wiem? Na weselu kuzynki była kuzynka fondue- fontanna czekoladowa, która robiła furrorę. Truskawki, maliny, banany a nawet pianki marshmallow i nawet dorosły zachowuje się jak dziecko.

SKŁADNIKI:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 tabliczka białej czekolady
- 150-200 ml śmietany kremówki
- sezonowe owoce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Czekolady wraz ze śmietaną rozpuścić w naczyniu do fondue. Poczekać do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
2. Teraz tylko czas wziąć owoce i zanurzać w czekoladzie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz