poniedziałek, 9 lutego 2015

Bezowe serduszka


Po długim odpoczynku, a raczej przygotowaniach do sesji, powracam, aby nadrobić spore zaległości.
Zaczynam od bezowych serduszek, jako jeden z pomysłów na walentynkowy prezent dla ukochanej osoby. Przepis prosty, a efekt powalający. :)

SKŁADNIKI:
- 4 białka
- szczypta soli
- 250 g cukru kryształu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- czerwony barwnik spożywczy z żelu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno.
2. Powoli dodać cukier, następnie sok z cytryny.
3. Za pomocą pędzelka rozprowadzić barwnik wewnątrz rękawa cukierniczego, zakończonego okrągłą tylką. ( 3 paski)
4. Wycisnąć na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) bezy w kształcie serduszek.
5. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni C przez 1h- 1,5h.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz