czwartek, 30 kwietnia 2015

Mini szyszki

Dwoma słowami- smak dzieciństwa! :D Zawsze przed zajęciami w szkole podstawowej, czy już dawno dawnooo temu razem z siostrą wpadałyśmy do sklepu, żeby dorwać te pyszności. Teraz po kilku latach rozłąki z tymi słodkościami postanowiłam zrobić własną wersje szyszek z ryżu preparowanego oraz krówek.

SKŁADNIKI:
- 100 g ryżu preparowanego
- 200 g krówek
- 2 łyżki masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Krówki z masłem rozpuścić w garnku.
2. Dodać ryż i wszystko dokładnie wymieszać.
3. Z ciepłej masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć do papierowych papilotek. (aby nie poparzyć sobie rąk można dłonie lekko zwilżyć wodą)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz