środa, 10 czerwca 2015

Lody truskawkowe


Sezon na te owoce już się zaczął i na pierwszy rzut lecą bardzo proste w wykonaniu lody truskawkowe z jogurtem naturalnym, które w smaku przypominają orzeźwiający sorbet.

SKŁADNIKI:
- 600 g truskawek
- 370 ml jogurtu naturalnego
- 150 g cukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Truskawki zmiksować.
2. Jogurt naturalny połączyć z cukrem, dodać truskawki, wymieszać.
3. Wlać mieszankę do naczynia do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję. (ok. 20 min.)
4. Lody przelać do pojemników i wstawić do lodówki.


2 komentarze:

  1. Oj, musze I ja zrobic takie! A truskawkowe to moje ulubione!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niedługo robię kolejny owocowy smak, proszę zaglądać :)

      Usuń