sobota, 31 października 2015

Frankenstein marshmallow pops


Chyba tego Pana nie trzeba przestawiać? :D To On zwieńcza Halloween'owe słodkości jako piankowy pops. Na kolejne straszne wypieki trzeba będzie poczekać do następnego roku, ale nie martwcie się już ma plan na następne jesienne słodkości, które mam nadzieję przypadną Wam do gustu. Pełna zapału wole piec babeczki lub cake popsy niż pisać prace licencjacką. :<

  
SKŁADNIKI:
-opakowanie pianek marshmallow
- 1 tabliczka białej czekolady lub białe candy melts
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżka oleju
- zielony, czerwony i czarny barwnik spożywczy do czekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. 90 g białej czekolady wraz z zielonym barwnikiem spożywczym oraz 1/2 łyżki oleju (lub białe candy melts) rozpuścić w kąpieli wodnej.
2. Pianki nadziać na patyczki do cake popów i zanurzyć w czekoladzie, poczekać aż jej nadmiar spłynie. Wstawić do lodówki.
3. Gorzką czekoladę wraz z 1/2 łyżki oleju rozpuścić w kąpieli wodnej. Wlać do rękawa cukierniczego z małą, okrągłą tylką i udekorować górę pianki tworząc włosy Frankenstein'owi. Wstawić do lodówki.
4. Pozostałe 10 g białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, przełożyć do ww tylki, która potrzebna była do wcześniejszej dekoracji i udekorować pianki tworząc oczy.
5. Przy pomocy wykałaczki, czarnym barwnikiem wykonać źrenice, a czerwonym ranę.



Halloween

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz