wtorek, 20 września 2016

Karmelove cake popsy


Proste w przygotowaniu, bez użynia maszyny do pieczenia. Można wykorzystanić do nich ciasto biszkoptowe, babkowe, jak i herbatniki. Wymieszane z masłem orzechowym, otoczone polewą karmolową i udekorowane karmelkami. Musicie koniecznie wypróbować takie małych słodkości. :)


SKŁANIKI:
Ciasto (ok.10-12 sztuk):
- 200 g ciasta
- 2- 3 łyżki serka mascarpone
- 1 łyżka masła orzechowego
Polewa:
- 1 tabliczka kamelowej czekolady
- 1 łyżeczka oleju
Dekoracja:
- karmelki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Ciasto pokruszyć, dodać masło orzechowe oraz serek mascarpone i całość wymieszać.
2. Wykonać kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki.
Polewa:
1. Czekoladę wraz z olejem rozpuścić
2. Zamoczyć końcówkę patyczka w czekoladzie i wetknąć do kuleczki. Wstawić do lodówki.
3. Po tych czasie każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie i poczekać, aż jej nadmiar spłynie.
Dekoracja:
1. W czasie, kiedy czekolada zacznie powoli zastygać, cake popsy udekorować karmelkami.





4 komentarze:

  1. Świetnie wyglądają, rewelacyjny przepis !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam takiego cudeńka :) Świetne!
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje i w takim razie trzeba sprobowac! :) :)

      Usuń