niedziela, 20 listopada 2016

Babeczki S'mores


Czekoladowe słodkości wypełnione pianką marshmallow, kremem śmietankowo-kakaowym oraz dekoracją w pastaci mini herbatników, czekoladek z silikonowej foremki oraz maluteńkimi piankami. Inspiracją był S'mores dip, który jakiś czas temu wykonałam, kiedy był wielki BOOM na te dobroci (przepis).


SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 150 g masła ( w temperaturze pokojowej)
- 130 g cukru
- 100 g mąki pszennej
- 3 łyżki kakao w proszku
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
Nadzienie:
- Marshmallow Fluff
Krem:
- 250 ml śmietany kremówki
- 300 g serka mascarpone
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 1-1 i 1/2 łyżki gorzkiego kakao
Dekoracja:
- mini herbatniki
- czekoladki
- pianki marshmallow

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Masło, cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i jajka przełożyć do dużej miski i utrzeć na gładką masę.
2. Przelać masę do 2/3 wysokości papilotek.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 min.Wystudzić.
Nadzienie:
1. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić pianką.
Krem:
Krem:
1. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na puch.
2. Dodać serek mascarpone, wymieszać.
3. Krem podzielić na dwie części i do jednej wsypać kakao, połaczyć składniki.
4. Krem przyłożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie gwiazdki.
Dekoracja:
1. Babeczki udekorować kremem, mini herbatnikami, czekoladkami oraz piankami marshmallow. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz