poniedziałek, 12 grudnia 2016

Kinder babeczki


Pamiętacie batonikowe słodkości? Było Kinder Boueno, Bounty, Ferrefo Rocher i wiele innych. Po Kinder cake, który przygotowałam, aby świętować obronę pracy licencajckiej przyszedł ten moment, aby upiec babeczki z tymi łakociami. :D Słodkosci na bazie budyniu czekoladowego, wypełnione budyniem waniliowym, udekorowane kreme kakaowym z dodatkiem mleka w proszku, a całosc dopełniaja łakocie Kinder.


SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 200 g masła
- 100 g cukru 
- 2 jajka
- 4 łyżki mleka 3,2%
- 2 budynie czekoladowe (każdy po 45g.)
- 100 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
Nadzienie:
- budyń waniliowy ( wykonany zgodnie z przepisem na opakowaniu)
Krem:
- 200 ml śmietany kremówki
- 200 g serka mascarpone
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka mleka w proszku
- 1 łyżka gorzkiego kakao
Dekoracja:
- Kinder Bueno
- Kinder Country
- Kinder niespodzianka
- czekoladowe kamyczki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Wbić jajka, jedno po drugim, nie przerywając mieszania. Wlać mleko, wymieszać.
2. Do masy przesiac suche składniki, wymieszać.
3. Przelać do 2/3 wysokości papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 min. Wystudzić.
Nadzienie:
1. Budyń wykonany zgodnie z instrukcja na opakowaniu wystudzić.
2. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić go waniliowym budyniem.
Krem:
1. Śmietanę wraz z cukrem ubić na puch.
2. Dodac serek mascarpone, całość zmikoswać.
3. Wsypać mleko w proszku oraz kakako i delikatnie wymieszać.
4. Krem przełożyć do worka cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazki.
Dekoracja:
1. Babeczki udekorować kremem, Kinder łakociami oraz kamyczkami. 






6 komentarzy: