środa, 8 lutego 2017

Tarta MilkyWay


Tarta bez pieczenia, co dla osób, które nie mają zbyt dużo czasu, aby upichcić ciasto jest wybawieniem. :D Słodkości na kruchym, ciasteczkowym spodzie, nadzienie to serek mascarpone i słodkie mleko skondonsowane, a do tego mnóstwo kawałków batonika MilkyWay i czekoladowe gwiazki Magic stars.


SKŁADNIKI:
Ciasto:
- 220 g czekoladowych ciasteczek
- 4-5 łyżek miękkiego masła
Nadzienie:
- 200 g słodkiego mleka skondensowanego
- 180 g serka mascarpone
- 1 łyżka żelatyny (rozrobiona w 3 łyżkach ciepłej wody)
Dekoracja:
- batoniki MilkyWay
- Magic Stars

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki, dodać masło i dokładnie połączyć składniki.
2. Wyłożyć masę ciasteczkową na wysmarowaną masłem prostokątną formę do pieczenia tarty.
3. Dokładnie docisnąć do dna i boków formy, wstawić do lodówki.
Nadzienie:
1. Mleko skondensowane i serek mascarpone zmiksować na jednolity krem.
2. Do żelatyny dodać łyżkę kremu, wymieszać i przelać do kremu, dokładnie zmiksować.
3. Nadzienie przelać na ciasteczkowy spód, wygładzić szpatułką.
Dekoracja:
1. Batoniki pokroić na małe kawałeczki i razem z Magic Stars ułożyć na wierzchu tarty.






12 komentarzy:

  1. o matko ! to wygląda obłędnie, koniecznie muszę przetestować :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje!!! Oczywiście, czekam na opinie, czy smakowała :D

      Usuń
  2. No i już wiem, co przygotować dla brata na urodziny, świetny przepis!
    XYZQUI

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje, na urodziny sprawdzą się również babeczki MilkyWay :)
      http://zjedzmytrocheslodkosci.blogspot.com/2016/11/babeczki-milky-way.html

      Usuń
  3. tarta wygląda cudownie, na pewno jest mega słodka i mega dobra :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje serdecznie, właśnie bałam się tej słodyczy w kremie, ale koniec końców smaki są zbalansowane i nie za słodkie :D

      Usuń
  4. Wygląda apetycznie i przywołuje smaki z dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje, zachęcam do skorzystania z przepisu, a smak dzieciństwa bedzie można poczuć osobiście :)

      Usuń
  5. Jakie DOKŁADNIE ciasteczka polecacie na spód tej smakowitej tarty? ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uzylam hit'ow, ale zwykle herbatniki rowniez swietnie sie sprawdza :D

      Usuń
  6. Właśnie robię, jutro Wam powiem jak smakowała ale na pewno będzie pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń