czwartek, 30 marca 2017

Babeczki z płatkami


Cereals cupcakes, czyli waniliowe babeczki wypełnione słodkim mlekiem skondensowanym oraz udekorowane mlecznym kremem (w smaku podobnym do tego z tarty Milky Way -> przepis na tartę Milky Way--> przepis ) i kolorowymi płatkami śniadaniowymi. :)  Słodkości pięknie prezentowały się dzieki papilotkom z PapilArt -->http://papilart.pl/. Ubranka dla babeczek posiadają specjalną wewnętrzną warstwę, dzięki której tłuszcz nie przenika na zewnętrzną stronę, taki bajer! :D


SKŁADNIKI:
Ciasto (6-8 sztuk):
- 110 g miękkego masła
- 70 g drobnego cukru do wypieków
- 110 g mąki pszennej
- 1 łyżeczak proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
- 2 jajka
Nadzienie:
-tubka mleka skondensowanego
Krem:
- 150 ml śmietany 30%
- 200 g serka mascarpone
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki mleka w proszku
Dekoracja:
- kolorowe płatki żbożowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto:
1. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę. Dodać jajka, wymieszać.
2. Wsypać suche składniki i dokładnie zmiksować.
3. Masę przelać do 2/3 wysokości papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 minut. Wystudzić.
Nadzienie:
1. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić skondensowanym mlekiem.
Krem:
1. Śmietanę ubić na puch. Wsypać przesiady cukier puder oraz mleko w proszku.
2. Dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać.
Dekoracja:
1. Babeczki udekorować kremem tworząc półkule (polecam pomóc sobie łyżką do lodów) i otoczyć zbożowymi płatkami śniadaniowymi.







Przepis zawiera lokowanie produktu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz