Wszystkie torty wykonuję własnoręcznie w pracowni cukierniczej Zjedzmy trochę słodkości
SKŁAD TORTÓW
- własnoręcznie przygotowanego biszkoptu (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia)
- kremu na bazie śmietany 30% i serka mascarpone
- frużeliny (przygotowywane od podstaw w pracowni)
W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, fruzelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!
RODZAJE TORTÓW
- naked cake (nagi tort) / od 10 zł za porcję + dekoracja
Są to torty z widocznymi warstwami kremu oraz biszkoptu. Najczęściej udekorowane są kwiatami oraz owocami sezonowymi
- klasyczne / od 12 zł za porcję + dekoracja
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich batoniki, kwiatki, owoce i dekoracje z lukru plastycznego. Jest to najbardziej popularny rodzaj tortu.
- drip cake /od 13 zł za porcję + dekoracja
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich cukierki, kwiatki, owoce sezonowe i dekoracje z lukru plastycznego.
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich cukierki, kwiatki, owoce sezonowe i dekoracje z lukru plastycznego.
- w stylu angielskim / od 15 zł za porcję + dekoracja
Torty, które na zewnątrz pokryje są masą cukrową. Dekoracja wykonywana jest z lukru plastycznego.
- number cake
Kruche ciasto na mące migdałowej lub orzechowej przełożone kremem i udekorowane owocami, kwiatami lub słodkościami (batoniki, czekoladki, pralinki).
- number cake
Kruche ciasto na mące migdałowej lub orzechowej przełożone kremem i udekorowane owocami, kwiatami lub słodkościami (batoniki, czekoladki, pralinki).
SMAKI
Biszkopt:
- jasny
- kakaowy
Nadzienie:
- frużelina (truskawkowa, malinowa, wiśniowa, jagodowa, mango, śliwkowa, z owoców leśnych, z czarnej porzeczki)
- masa z Nutellą
- masa z masłem orzechowym
- masa z lemon curd (kremem cytrynowym)
- masa chałwowa
- masa z lemon curd (kremem cytrynowym)
- masa chałwowa
- kuleczki zbożowe w czekoladzie
- chrupka sezamowa
- chrupka czekoladowo-orzechowa
- chrupka kokosowa
- żelka mango
Nasącz:
- bezalkoholowy
- z likierem kawowym i kawą
- z likierem słony karmel
- z likierem czekoladowym
- z likierem ajerkoniakowym
- z likierem truskawkowym
- z likierem kokosowym
Kremy:
- śmietankowy z serkiem mascarpone
- śmietankowy z serkiem mascarpone i ciasteczkami Oreo
- czekoladowy (z białą, mleczną lub gorzką czekoladą)
- palona biała czekolada
- stracciatella
- Michałkowy (z białych lub klasycznych cukierków)
- cappuccino
- cynamonowy
- Kukułkowy
- miętowy
- kokosowy ( na śmietance kokosowej)
- MilkyWay
- Michałkowy (z białych lub klasycznych cukierków)
- cappuccino
- cynamonowy
- Kukułkowy
- miętowy
- kokosowy ( na śmietance kokosowej)
- MilkyWay
NAJPOPULARNIEJSZE KOMPOZYCJE SMAKOWE
> jasny biszkopt, frużelina malinowa, żelka mango i krem na bazie białej czekolady
> jasny biszkopt, masa z lemon curd, frużelina z czarnej porzeczki i krem śmietankowy z serkiem mascarpone
> jasny biszkopt, frużelina truskawkowa i krem MilkyWay
> kakaowy biszkopt, masa z Nutellą lub frużelina wiśniowa, chrupka czekoladowo-orzechowa i krem na bazie mlecznej czekolady
> jasny biszkopt, frużelina truskawkowa i krem MilkyWay
> kakaowy biszkopt, masa z Nutellą lub frużelina wiśniowa, chrupka czekoladowo-orzechowa i krem na bazie mlecznej czekolady
Każdy tort wyceniam indywidualnie, o wysokości ceny decyduje smak oraz dekoracja.
Więcej zdjęć znajduje się w galerii słodkości.
Komentarze
Prześlij komentarz