Przejdź do głównej zawartości

F&Q

1. Jaka jest cena za kg tortu?
Torty wykonuje na porcje, nie ma kg. Powód jest jeden- każdy smak i dekoracja ma inną wagę. Cena za porcję zaczyna się od 10 zł za porcję i zależy od rodzaju tortu, smaku oraz dekoracji. Te wszystkie czynniki wpływają na to, ile finalnie będzie kosztowała słodkość. 

2. Czy można kupić wypieki bezglutenowe i bez laktozy?
Na dzień dzisiejszy nie wykonuje takich słodkości. 

3. Jak można zamówić tort, babeczki lub inne słodkości?
Zamówienia możecie składać w wiadomości na funpage na FB lub drogą mailową

4. Kiedy najpóźniej mogę złożyć zamówienie?
W poniedziałek zamykam listę i składam zamówienia na produkty spożywcze oraz podkłady i pudełka.

5. Gdzie i o której godzinie mogę odebrać zamówienie?
Z racji, że pracownia cukiernicza znajduję się w domu jednorodzinnym to własne tutaj odbywa się wydawanie zamówień to godziny odbioru ustalane są indywidualnie. 

6. Czy na miejscu można płacić kartą?
Niestety, na dzień dzisiejszy płatność jest tylko gotówką. 

7. Czy można zamówić sama dekorację bez kupowania tortu, czy babeczek?
Nie wykonuje takich zamówień.

8. Czy mam zabrać ze sobą pudełko na tort lub babeczki?
Nie ma takiej konieczności, wszystkie słodkości wydawane z pracowni są zapakowane w odpowiednie opakowania z atestami.

9. Jak należy pokroić tort?
Do krojenia tortu należy stosować ostry, długi nóż, który uprzednio powinien być zanurzony w gorącej wodzie. Krojenie zaczyna się od środka tortu. Po każdym kolejnym kawałku, należy ponownie zanurzyć nóż w gorącej wodzie i przetrzeć ręcznikiem papierowym. 
W sytuacji, kiedy tort posiada jadalne kwiaty, należy je wyjąć przez rozpoczęciem krojenia tortu. Tą samą czynność wykonać, w momencie tortu udekorowanego figurkami z lukru plastycznego.

10. Jak przewieźć tort i jak go przechowywać po odbiorze?
Podczas transportu tort powinien być położony na płaskiej, równiej powierzchni. Najlepiej sprawdza się podłoga przed lub za fotelem pasażera. 
Po dojedzie do miejsce tort należy przechowywać w lodówce, aż do momentu serwowania.

11. Czy jest możliwość wystawienia faktury?
Tak, oczywiście. Wystawiam zarówno paragony, jak i faktury.

Na wszelkie, inne pytanie odpowiem w wiadomości prywatnej na FB lub droga mailową.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

TORTY

Ważna informacja- brak wolnych miejsc w marcu    Wszystkie torty wykonuję własnoręcznie w pracowni cukierniczej Zjedzmy trochę słodkości SKŁAD TORTÓW - własnoręcznie przygotowanego biszkoptu (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia) - kremu na bazie śmietany 30% i serka mascarpone - frużeliny (przygotowywane od podstaw w pracowni) W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, fruzelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!

SŁODKOŚCI

W słodkiej ofercie znajdują się również: - cakesicles  (ciasteczka na patyku w kształcie lodów) - bezowe lizaki - mini donuts  - kruche ciasteczka  - desery w pucharkach - tartaletki serca - słony karmel w słoiczkach  - mini serniczki z mango 

KONTAKT

Pracownia cukiernicza Zjedzmy trochę słodkości Gdańsk Jasień FB:   Zjedzmy trochę słodkości Instagram:   zjedzmy_troche_slodkosci Email: zjedzmy.troche.slodkosci@onet.pl NIP:   5833357556