Przejdź do głównej zawartości

TORTY



Ważna informacja- brak wolnych miejsc w marcu
  
Wszystkie torty wykonuję własnoręcznie w pracowni cukierniczej Zjedzmy trochę słodkości



SKŁAD TORTÓW
- własnoręcznie przygotowanego biszkoptu (mąka, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia)
- kremu na bazie śmietany 30% i serka mascarpone
- frużeliny (przygotowywane od podstaw w pracowni)

W moich tortach nie znajdziecie mieszanek cukierniczych, gotowych i sztucznych kremów z proszku, fruzelin z puszek, śmietany roślinnej oraz margaryny!

RODZAJE TORTÓW

- naked cake (nagi tort) / od 10 zł za porcję + dekoracja
Są to torty z widocznymi warstwami kremu oraz biszkoptu. Najczęściej udekorowane są kwiatami oraz owocami sezonowymi

    

- klasyczne / od 12 zł za porcję + dekoracja
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są  kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich batoniki, kwiatki, owoce i dekoracje z lukru plastycznego. Jest to najbardziej popularny rodzaj tortu.


- drip cake /od 13 zł za porcję + dekoracja
Tego typu torty na zewnątrz pokryte są  kremem maślanym. Najczęściej znajdują się na nich cukierki, kwiatki, owoce sezonowe i dekoracje z lukru plastycznego.
    


- w stylu angielskim / od 15 zł za porcję + dekoracja
Torty, które na zewnątrz pokryje są masą cukrową. Dekoracja wykonywana jest z lukru plastycznego.

 

- number cake 
Kruche ciasto na mące migdałowej lub orzechowej przełożone kremem i udekorowane owocami, kwiatami lub słodkościami (batoniki, czekoladki, pralinki).



SMAKI
Biszkopt:
- jasny 
- kakaowy

Nadzienie:
- frużelina (truskawkowa, malinowa, wiśniowa, jagodowa, mango, śliwkowa, z owoców leśnych, z czarnej porzeczki)
- masa z Nutellą
- masa z masłem orzechowym
- masa z lemon curd (kremem cytrynowym)
- masa chałwowa 
- kuleczki zbożowe w czekoladzie
- chrupka sezamowa 
- chrupka czekoladowo-orzechowa 
- chrupka kokosowa 
- żelka mango 

Nasącz:
- bezalkoholowy 
- z likierem kawowym i kawą 
- z likierem słony karmel 
- z likierem czekoladowym
- z likierem ajerkoniakowym 
- z likierem truskawkowym
- z likierem kokosowym

Kremy:
- śmietankowy z serkiem mascarpone
- śmietankowy z serkiem mascarpone i ciasteczkami Oreo
- czekoladowy (z białą, mleczną lub gorzką czekoladą)
- palona biała czekolada 
- stracciatella 
- Michałkowy (z białych lub klasycznych cukierków) 
- cappuccino
- cynamonowy
- Kukułkowy
- miętowy
- kokosowy ( na śmietance kokosowej)
- MilkyWay

NAJPOPULARNIEJSZE KOMPOZYCJE SMAKOWE
> jasny biszkopt, frużelina malinowa, żelka mango i krem na bazie białej czekolady
> jasny biszkopt, masa z lemon curd, frużelina z czarnej porzeczki i krem śmietankowy z serkiem mascarpone 
> jasny biszkopt, frużelina truskawkowa i krem MilkyWay
> kakaowy biszkopt, masa z Nutellą lub frużelina wiśniowa, chrupka czekoladowo-orzechowa i krem na bazie mlecznej czekolady


Każdy tort wyceniam indywidualnie, o wysokości ceny decyduje smak oraz dekoracja.


Więcej zdjęć znajduje się w galerii słodkości.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

BABECZKI

   Oprócz tortów zajmuję się również wykonywaniem słodkich babeczek w dwóch rozmiarach- mini (na tzw. "jeden kęs") oraz w standardowym .  Stanowią świetny dodatek na słodki stół. 

SŁODKOŚCI

W słodkiej ofercie znajdują się również: - cakesicles  (ciasteczka na patyku w kształcie lodów) - bezowe lizaki - mini donuts  - kruche ciasteczka  - desery w pucharkach - tartaletki serca - słony karmel w słoiczkach  - mini serniczki z mango